PVC je lako prilagodljiv materijal od koje se uspešno izrađuju profili za građevinsku stolariju.

Karakteristike PVC stolarije:

  • Dug vek trajanja,
  • Jednostavno održavanje,
  • Ekonomičnost ulaganja
  • Ekološka podobnost.

PVC je skraćenica za polivinil-hlorid, materijal koji ima veliku primenu u izradi vrata i prozora. Ovakva stolarija će trajati mnogo duže bez potrebe za velika ulaganja u održavanje. Potvrda za kvalitet i izdržljivost materijala od kojih se izrađuje PVC stolarija je i višegodišnja garancija koja se daje prilikom izrade.

Jedna od najboljih osobina PVC vrata i prozora je njihova sposobnost zvučne i termoizolacije.
Zahvaljujući vazdušnim komorama i dihtunzima, prozori imaju dobre termoizolacione i zvučne karakteristike što prouzrokuje smanjenje potrošnje energije, kako za grejanje tako i za hlađenje unutrašnjeg prostora, a samim tim doprinose zaštiti životne sredine.

Takođe, dobre karakteristike ovih profila u kombinaciji sa dvoslojnim ili troslojnim staklom, koje može biti punjeno argonom, mogu doprineti značajnom smanjenju spoljašnje buke.

Naši PVC prozori i balkonska vrata vašem domu daju svetlost i prozračnost, štite dom od buke, toplote i hladnoće. Kod proizvodnje PVC stolarije vodimo brigu i o najsitnijim detaljima.

Pri zameni stare stolarije najbitnije je odabrati dobar profil i okov, tako da te dve stvari i značajno određuju cenu stolarije.

Na našem tržištu postoji dosta kvalitetnih nemačkih profila, ali smo mi prednost dali INOUTIC (THYSSEN) profilima. Ovi profili i u štoku i krilu sadrže pocinkovani čelik od 1.5mm koji daje dodatnu jačinu i stabilnost gotovim otvorima. Dugogodišnje iskustvo i stalno unapređenje i inovacije ugrađeni su u INOUTIC – THYSSEN profile.

Postoji izbor od dva petokomorna profila i jednog šestokomornog. Petokomorni su ELITE i ARCADE, imaju identične karakteristike samo postoji razlika u dizajnu tj. ARCADE ime zaobljeno krilo dok je ELITE sa ravnim ivicama. Šestokomorni profil je PRESTIGE, on ima komoru više, širi je za 5mm i sadrži treću – srednju diht gumu.


PROFILI ELITE – ARCADE :

PVC profili ELITE i ARCADE imaju širinu od 71mm, izuzetno su dopadljivog izgleda, imaju izuzetnu stabilnost i nude odličnu zvučnu i toplotnu izolaciju. U zavisnosti od stakla koje se koristi može se poboljšati zvučna i toplotna izolacija. Sa ovim profilima moguće je raditi sve vrste otvora, prozore, ulazna i balkonska vrata, svetlarnike, izloge, lučne prozore vrata i fixeve,kao i podizno klizne otvore.

Karakteristike petokomornih profila ELITE i ARCADE:

  • UV vrednost 1,3 W / м² К
  • Zvučna izolacijadо 44 dB (SSK)
  • Vodonepropusnost testiran na 9А (600 Pа)


PROFILI PRESTIGE :

Visok nivo funkcionalnosti, odlična zvučnu i toplotna izolacija u potpunosti zadovoljavaju najnovije evropske kriterijume modernog građevinarstva. Sa širinom profila od 76 mm, srednjom-trećom diht gumom profil PRESTIGE će omogućiti postizanje velike uštede energije.U poređenju sa starim standarnim prozorima sa jednostrukim staklom, sa novom PVC stolarijom postižete uštedu u grejanju i do 40%. Ovaj kvalitetni profil je za probirljive kupce posebnih zahteva jer pruža mogućnost ugradnje troslojnog NE stakla punjenog argonom u širini od 42 mm. Sa ovim profilom takođe je moguće raditi sve vrste otvora.

Karakteristike šestokomornog profila PRESTIGE:

  • UV vrednost 1,1 W / м² К
  • Zvučna izolacija dо 47 dB (SSK)
  • Vodonepropusnost testiran na 9А (600 Pа)


ROLOPLAST :

Od domaćih proizvođača smo se odlučili za ROLOPLAST profile. Šestokomorni i petokomorni pvc prozori i balkonska vrata izrađeni od Roloplast profila u više boja i dezena. Uz upotrebu niskoemisionog stakla pružaju najoptimalnije rešenje za dugi niz godina.

Profili napravljeni od PVC materijala su trajni i postojani na atmosferske uticaje, UV stabilni, poseduju sistem vazdušnih komora.
Njihovo zatvaranje je vrhunska izolacija bez obzira na klimatske uslove.

ROLOPLAST PVC profili odlikuju se višekomornim sistemom i to:

5 komornim sirine 65 mm
6 komornim sirine 75 mm

Termopan staklo za PVC stolariju 4+16+4

Laminacija :

Profili mogu biti laminirani u dezenima :  zlatni hrast, mahagoni i siva boja. Procesom laminacije se na površinu profila stavlja folija za laminaciju, što ne samo da doprinosi lepšem izgledu prozora i vrata već i dodatno redukuje temperaturu.