Svojim osobinama zadovoljava visoke standarde današnjeg tržista za kvalitetnom stolarijom za koju je potrebno minimalno održavanje. Aluminijumska stolarija svojom čvrstoćom osigurava statičku stabilnost ugrađenih elemenata. Aluminijumskim profilima se takođe postiže i ušteda toplotne energije a njihova glatka površina znatno olakšava održavanje.

Aluminijum je materijalu prirodnog porekla koji ne utiče negativno na okolinu i zdravlje ljudi.

Zastakljivanje se vrši kao i kod PVC stolarije termo staklom u više varijanti.
Posebno bismo izdvojili ulazna ALU vrata koja će zasigurno svaki dom maksimalno oplemeniti svojim izgledom i dizajnom.

Ukoliko vam treba čvrsta, postojana i lagana stolarija kojom ćete pokriti veće površine, u najvećem broju slučajeva ćete se odlučiti za aluminijumsku stolariju. Pored pouzdanosti i odlične izolacione sposobnosti, ona pruža i estetski doživljaj jer oštre i jasne linije kao i visok stepen završne obrade pružaju moderan izgled i luksuzan stil vašem objektu. Vrata i prozori se mogu praviti od eloksiranih ili plastificiranih profila, sa ili bez termo prekida, od različitih debljina profila i broja komora.

BLOCK LOCK DOORS koristi profile koji su proizvod vodećih svetskih proizvođača ETEM i ALUMIL i zadovoljavaju sve potrebne standarde u svojoj kategoriji a poznate karakteristike aluminijuma i njegova postojanost garantuju dug vek trajanja i pouzdanost.

Aluminijumski profili su pogodni za elemente velikih dimenzija na poslovnim objektima. Zahvalni su za objekte koji su izloženi visokim temperaturama i intenzivnoj sunčevoj svetlosti. Svojom čvrstoćom, aluminijumski profili obezbeđuju sigurnu statičku stabilnost.